Hasan BAYANSAL

*Onnur Avantaj Mağazalarının doğuşunu sizin ağzınızdan dinleyebilir miyiz?  Yazının devamı >>>

Onnur AVM oluşumu sektöre başladığımız 1974 yılında Beyazıt’ta perakende tekstil mağazamızda Hülya Mağazası adı altında tekstil işine başladık. İmalat, dikim atölyesi olarak 6 yıl faaliyet gösterdikten sonra büyük bir tekstil firmasında 5 yıl (Polo Tekstil) yöneticilik yaptıktan sonra 1997 yılında bu firmadan ayrılarak kendi işini kurdum. 1997 yılında Penka Dekorasyon Tekstil olarak faaliyetlerine başladı. 2002 yılında ise oğlu Nurullah Bayansal tarafından geliştirilen "avantaj mağazacılık"sistemi ile Onnur AVM olarak tekstil sektörüne perakende zinciri kavramını getirdi.

Şuanda hali hazırda 20 mağaza ile hizmet vermekte olan firma 2 bölge olarak Karadeniz’de 15 Marmara’da 5 mağazası bulunmaktadır. Karadeniz’de ilk mağazasını Trabzon’a açan firma 2008 yılında fatihte 7 katlı mağazasını Saadet Partisi genel başkanı Sn. Numan Kurtulmuş’un katılımıyla açmıştır.

*Hasan Bayansal Kimdir?

1962 yılında Bayburt Erikdibi Köyü (PAYNIK)ta doğdum, ilköğretimimi köyde tamamladıktan sonra 1971 yılında ailece Almanya ya giderek 4 yıl ikamet ettik.1975 yılında itibaren iş hayatına başladım, 1984 yılından itibaren siyasi çalışmalarımda (milli görüş) te devam ediyor.2009 seçimlerinde Fatih’ten belediye meclis üyeliği adaylığım oldu.

Birçok Sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler aldım. Erikdibi Köyü Yardımlaşama ve Dayanışma Derneği, Fatih hilal spor ve BAYSİAD - Bayburt Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği Kurucular Kurullarında yer aldım. Halen BAYSİAD yönetim kurulunda faaliyetlerimiz devam ediyor. Evli ve 3 çocuk babasıyım.

Hasan Bayansal BAYSİAD’ın ilk fikir önderlerinden ve kurucularındandır. Bu kapsamdaki ilk çalışmalarını kendi ağzından dinleyelim…

Bir gün iş görüşmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesine gittiğimde beni yönlendirdikleri yöneticiyle ilginç bir diyaloğumuz gerçekleşti. Konuşurken bu yöneticinin şivesinden Bayburt’lu olduğunu fark ettim. Konuşmamız ilerledikçe hemşerimizin sıkıntıları bizim işimizin önüne geçti ve kendi işimizi unutup bu değerli yönetici hemşerimizin (Azmi Polat) sıkıntılarıyla ilgilendim. Buradan da anladım ki asıl sıkıntımızın İstanbul’da önemli bir Bayburt sivil toplum gücünün eksikliğidir. Bu konuşmalar sonucunda bir yönetici-işadamı derneğinin kurulmasının gerekliliğini vurguladım. Azmi bey bu görüşme ve istişareler sonucunda beni diğer bir değerli Bayburtluyla (Şinasi Başaran) tanıştırdı. Aslında Şinasi Başaranında bu paydada çalışmasının olduğunu gözlemledik. İlki üç kişiyle yapılan toplantının ardından dördüncü toplantı 25 kişiyle Florya da gerçekleştirildi. Biz bu işe başlarken hayırlı niyetle başladık. İşimizde bereketli oldu ve bu çalışmalar sonucunda BAYSİAD kurulma aşamasına geldi.

*BAYSİAD’ın çalışmaları hakkında değerlendirmelerinizi alabilir miyiz? Özellikle son gerçekleştirdiğimiz III. Ekonomik Kalkınma Sempozyumu, aynı zamanda siz bu sempozyuma sponsordunuz… Değerlendirmelerinizi alabilir miyiz?

Bu tür sempozyumların yöre insanımıza katkısına olan inancımızı kendi köylülerimizle de paylaşarak,bu tür projelerin uygulaması sonrasında köyümüzün göçten kurtularak geçimini doğduğu yerde sağlayan bir nesil oluşacak.Bu konudaki gayretimiz sonuç verdi..

Bu son sempozyumda özellikle hemşehri ve köylülerimize faydalı olacağına inandığımız Damızlık koyun projesi kapsamında köylülerimize önayak olarak kooperatifimizi kurduk.

TEDGEM in “Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi Uygulama Esasları “ kapsamındaki Bu “Uygulama Esasları” Devlet Bakanlığı ile Tarım ve Köy işleri Bakanlığı arasında yoksullukla mücadele kapsamında, ekonomik ve sosyal yoksunluk içinde bulunan kişi ve ailelerin gelir seviyesini yükseltmek, istihdamı arttırmak, tarımsal ürünleri mahallinde değerlendirmek, pazarlamak ve köyden kente göçü önleyebilmek için ortak projeler uygulamak amacıyla ve 3294 Sayılı Kanun kapsamında olan kişi ve ailelere yönelik, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Köy işleri Bakanlığı işbirliğinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yürütülecek projelerdeki uygulama usul ve esaslarını belirlemek amacıyla hazırlanmıştır.

Bu projeden yararlanan kooperatif ortakları 3294 sayılı yasayla belirlenen fayda sahipleri olacağı için kaynak SYDGM ’den sağlanacaktır.

Proje Ölçekleri

50 Aile X 25 Baş Koyunculuk Projesi

Erikdibi köyü Kooperatifimizin Damızlık Koyun Yetiştiriciliği projesi uygulamaları ve kredilendirme programına alınabilmesi için gereken prosesleri tamamlamış ve müracaatlarını yapmıştır. Nasip olursa bu devlet destekli projeyi 2010 yılında hayata geçireceğiz.

Bu projede bize yardımcı olan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Eski Daire Başkanı Salih Zeki Yıldız, Erikdibi Köyü Yardımlaşama ve Dayanışma Derneği,Başkanı Mustafa Bayansal, BAYSİAD Başkanı sayın Salim Arslanhan,a Çok teşekkür ediyorum.

Bu Tekstil deki başarınızı anlatırmısınız ?

Öncelikle çok çalışmak, inanmak ve ailede fikir birliği gerekiyor, Bu hususta eşim beni çok destekledi ve morar verdi,yanlışlarımda ikaz etti.Oğlum genç nesil olması münasebetiyle ticarete bakış açısı çok daha iyiydi.onun için rahmetli babamın oğlum Nurullah için söylediği sözü bende sizlerin aracılığıyla ilk defa burada söylemek istiyorum.”Gözümün nuru Nurullah,ım iyi ki Varsın”.

Sektörünüzle ilgili Bayburt ta yatırım düşünüyor musunuz?

Elbette... Zincir mağazacılık sistemimizi “Karadeniz Bölgesi”ne uygulamak nedenlerimiz arasındadır. En son açtığımız son 3 Mağazamız Bayburt, Gümüşhane ve Erzincan da Hizmete girmiştir.

İŞTİRAKLERİMİZ

FİRMA REHBERİ

BAYBURT AKADEMİ

BAŞKAN'IN MESAJI

Değerli Hemşehrilerim; Devamı >>>

Rekabet Avantajları

BAYBURT'UN REKABET AVANTAJLARI

2015 Yılında Bayburt Ar-Ge Grubu ile birlikte hazırlanan çalışmaya ulaşmak için tıklayınız>>>

Çalışmayla ilgili veri güncellemesi devam etmektedir.

PROJELERİMİZ

- Organik Tarım Projesi >>>

- Bayburt Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti Nizamnamesi >>>

- Her Eve Ceviz Fidanı >>>

- Bayburt Ekonomik Kalkınma Sempozyumu >>>

- 50 Haneye 50 Koyun Projesi >>>

BAYBURT RAPORU

2015 Yılında Bayburt Ar-Ge Grubu tarafından hazırlanan raporun veri güncelleme çalışmaları devam etmektedir. Çalışma İçin Tıklayın>>>